Terug naar overzicht

Chipkaartloze studenten

Laatkomers
Niet bij iedereen was het allemaal snel geregeld. Tweedejaarsstudent Social Work Vincent Vervoort is er daar één van. ‘Ik heb een tijdelijke pas gekregen, omdat er iets mis was gegaan met mijn officiële ov-chip.’ Het duurt nog een tijdje voordat alles geregeld is. ‘Ik moest een nieuwe aanvragen via internet. Maar ik krijg hem pas over twee dagen binnen, dus dat is niet op tijd.’

Dan zijn er ook nog studenten die hun ov-chip binnen hebben, maar nog niet hebben geactiveerd. Mathijs Vermunt, eerstejaars Pabostudent heeft het reisdocument al een tijdje binnen. ‘Ik moet het nog maar even gaan activeren.’ Mede Pabostudent Nettie de Leeuw had moeite met aanvragen. ‘Ik kreeg de ov-chip laat binnen en heb er nog niet de tijd voor genomen, maar nu ga ik er werk van maken.’

Schadevergoeding
Studenten die een tijdelijke ov-chipkaart in bezit hebben, kunnen daar vanaf vandaag ook niet meer mee reizen. Maar sommige studenten hebben de werkende ov-chip nog niet binnen en kunnen nu dus niet gratis reizen. Deze studenten klagen nu over de enorme reiskosten die zij moeten maken bij het gebrek van een werkende chipkaart.

Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer roept chipkaartloze studenten die ten onrechte nog geen kaart hebben ontvangen daarom op een schadevergoeding aan te vragen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs. [NR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?