Terug naar overzicht

Fietsen voor je geld

Studentendemonstratie.nl roept studenten, docenten en ouders op om actie te voeren tegen bezuinigingsmaatregelen op het hoger onderwijs die de regering wil nemen.  

Mogelijke plannen
Er zouden plannen zijn om de studiefinanciering af te schaffen, het collegegeld te verhogen en te korten op de financiering van de onderwijsinstellingen. Volgens studentendemonstratie.nl komt de kwaliteit en de toegankelijkheid van het hoger onderwijs hierdoor onder druk te staan. Terwijl dat juist een belangrijke investering is voor de toekomst van Nederland.  

Pak je kans!
Met de verkiezingen in juni in het vooruitzicht pakken de demonstranten de kans om het hoger onderwijs eens hoog op de politieke agenda te zetten. Ze willen de politiek duidelijk maken dat er op hoger onderwijs niet bezuinigd moet worden. En ze eisen dan ook dat de bezuinigingsplannen van de tafel worden geveegd. Er wordt verzameld op Het Plein in Den Haag om 14.00 uur. Dan gaan ze een stukje fietsen. Heb je geen fiets? Geen nood, je mag ook lopend mee demonstreren of bij iemand achterop springen.

Afgelopen donderdag hebben tientallen studenten ook al geprotesteerd tegen de bezuinigingen in Den Haag. De politie liet ze hun gang gaan. Dus donderdag staan de studenten er gewoon weer. [NR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?