Terug naar overzicht

Geld schoolpas niet teruggestort

Als een voormalige student of medewerker vroeger bij de Diensteenheid Financiën en Studentenadministratie (DFS) aanklopte, omdat er nog geld op hun pasje stond, kregen ze dit bedrag op hun rekening gestort. Restitutie heet dit met een duur woord. Dat is vanaf komend schooljaar verleden tijd.

Transactiekosten

‘Het gaat hierbij alleen om bedragen onder de tien euro,’ verduidelijkt Ton Christophersen, directeur van DFS. ‘De transactiekosten zijn vaak vele malen hoger dan het bedrag dat op het pasje gaat. We zijn niet te beroerd om eventueel geld terug te storten, maar dan moet het wel om een substantieel bedrag gaan. Makkelijker zou natuurlijk zijn als iedereen het geld op het pasje zou opmaken voordat ze Avans verlaten.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?