Terug naar overzicht

GroenLinks houdt vast aan studietaks

Het belastinggeld wordt geïnvesteerd in ruimere studiebeurzen, meer contacturen en betere docenten, stelt GroenLinks. De partij maakte gisteren als eerste haar verkiezingsprogramma bekend.

Miljardeninvestering 

Ze pleit daarin voor een miljardeninvestering in het basisonderwijs, het vmbo en het mbo. Er moet ook extra geld komen voor onderzoek en opleidingen op het gebied van energie, klimaat en natuurlijke hulpbronnen, maar verder rept de partij niet over nationale investeringen in het hoger onderwijs. 

GroenLinks vindt wel dat een groter deel van de EU-begroting moet gaan naar onderwijs, onderzoek en ontwikkeling. Alle studerenden hebben recht op een Erasmusbeurs, vindt de partij. Die zou de kosten van een studie in het buitenland volledig moeten dekken. [IB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?