Terug naar overzicht

Hele week gratis reizen door foutje OV-chip

Een woordvoerder van Translink, dat de chipkaart invoert, erkent het probleem. Doordat studenten tweemaal per jaar mogen wisselen van week- of weekendkaart, staan op de OV-chipkaart nu beide kaartsoorten. Tot 16 maart blijft de kaart voor 2009 ook nog werken. Studenten die toen een weekkaart hadden en nu de weekendkaart activeren, reizen de hele week gratis.

Overlap ontdekt

Bij Translink merken ze sinds anderhalve week dat studenten de overlap ontdekt hebben. 'Het aantal studenten dat er gebruik van maakt, is niet groot', zegt een woordvoerder. Op 16 maart is het uit met de pret. 'Dan worden in één klap alle oude kaarten eraf gesmeten.'

Eerder ondervonden studenten vooral veel nadeel van de invoering van de OV-chipkaart. Ze kregen hun kaart te laat of niet opgestuurd, de oplaadpunten werkten niet goed en er rezen vraagtekens over de privacygevoeligheid van het systeem.

Overigens is vandaag onder het motto 'Laat je niet buitensluiten' de slotcampagne begonnen die studenten duidelijk maakt dat ze hun chipkaart voor 16 maart echt moeten opladen. Ze zijn de eerste groep die vanaf dan alleen nog met de chipkaart kunnen reizen. [BL/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?