Terug naar overzicht

Keukenspandoek is ontwerp studenten

Tweedejaars ABC-student Elise de Nooijer liep toevallig binnen bij een overleg over het spandoek. De docenten vroegen meteen of zij ermee aan de slag wilde gaan. Samen met twee medestudenten begon De Nooijer aan het concept.

De studenten zochten een visuele uitdaging om passanten tot stilstand te brengen bij het spandoek. ‘Elke keer als je erlangs loopt, zie je weer nieuwe dingen. Dat de chef een rood hoofd heeft, of dat er een vis door de lucht vliegt’, beschrijft De Nooijer.

Mierenhoop

De opdracht was om Avans op een creatieve manier uit te beelden. De studenten dachten aan een soep. ‘Je hebt veel ingrediënten zoals docenten, studenten en alles wat daarbij komt kijken.’ Ze gingen met een reclamebureau rond de tafel en kwamen tot een keuken. ‘Een restaurantkeuken is ook één mierenhoop, maar er komen wel prachtige gerechten uit.’

De Nooijer komt van het grafisch lyceum en was gewend om aan de andere kant van de tafel te zitten. ‘Normaal ben ik degene die het beeld maakt en verkoopt, maar nu was het andersom en had ik het concept. Daar kan ik mijn basis als graficus wel bij gebruiken. Dat maakt het heel leuk. Je hebt zo’n mooi groot vlak. Dat wilden we lekker druk invullen.’

Stempel

Met de spandoeken wil de projectgroep ‘aandacht voor het alledaagse’ werken aan de identiteit van Avans. Studiepunten kregen de studenten niet voor hun ontwerp. ‘Maar het was wel een nuttige ervaring om naast de studie op te doen’, vindt De Nooijer. ‘Het is ook leuk om je stempel achter te laten in de gebouwen van Avans.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?