Terug naar overzicht

Kunststudenten ‘zijn’ Den Bosch

Stella de Hoog, student Vormgeving op de Akademie voor Kunst & Vormgeving|St. Joost in Den Bosch, trok de aandacht. Ze had zich vastgebonden aan een stoel op het Bossche Stationsplein. Er stond ook een tafel met thee en koekjes voor haar, midden op de stoep. Iedereen mocht bij haar aan tafel komen zitten. Het tafereel leverde veel bekijks op. 

Mensen voelen zich alleen

‘Nu ik ben vastgebonden, maak ik deel uit van het interieur’, stelt ze in het Brabants Dagblad. ‘We willen de voorbijgangers laten zien dat de mensen de stad zijn. Wat ons zo frustreert is dat iedereen zo met zichzelf bezig is.’

 

Ze willen mensen ervan bewust maken dat ze niet alleen zijn in de stad, maar dat ze samen zijn. ‘Verschillende mensen zaten al op de stoel en zeiden weleens meer aandacht te willen. Mensen voelen zich soms best alleen', stelt Kuipers. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?