Terug naar overzicht

Lente

Laatst was het zo’n dag. Slaperig deed ik de gordijnen open zonder veel aandacht te schenken aan wat zich daarachter bevond.

Nog voor ik de tijd kreeg om mijn ogen voor te bereiden, schoot er een vloedgolf aan zon mijn slaapkamer in. Warme zon! Ik wist niet wat ik voelde.

Zo snel als mijn pantoffels het toelieten, spoedde ik mij naar de keuken om te zien wat de zon met mijn ingezaaide kruiden had gedaan. Mijn dag kon nu al niet meer stuk; kleine groene stipjes lieten zich boven de aarde zien.

Mijn volgende check was op het balkon. Voelt de zon “in het echt” net zo warm als vanachter het glas? Ik verruilde mijn pantoffels voor slippers en opende voorzichtig de balkondeur. Voordat ik de zon kon beoordelen, moest ik eerst voor ruimte voor een stoeltje zorgen.

Deze winter diende het balkon vooral als opslagplaats en dat was te zien.

Nadat ik de dozen glas, papier, het grof vuil en verschillende kratten bier en andere alcoholische versnaperingen opzij had gezet, paste mijn rieten stoeltje in de streep zonlicht die het balkon had bereikt.

Met mijn ogen dicht gaf ik de zon een minuut de tijd om zich te bewijzen. Het resultaat was verbluffend! Zelfs buiten voelde de zon heerlijk warm aan.

Tijd voor de volgende stap. Ik belde een vriendin, want deze ontdekking vereiste minimaal twee personen. Toen ze aankwam gaf ik haar de tijd om te ervaren wat ik zojuist had ontdekt. Eerst had ze haar jas nog aan, maar al snel ging die uit en kwamen de zonnebrillen tevoorschijn.

De volgende beoordeling ging over muziek. Ik wilde weten of de zon invloed had op het gevoel dat muziek je geeft. Gelukkig stonden de boxen er nog van het feest van de avond ervoor, dus  de voorbereidingen waren snel getroffen. Ik zette mijn Ultimate Dance Top 100 aan en we wachtten af..

Het duurde niet lang voor het volume op maximaal stond en het hele plein kon meegenieten van onder andere DJ Jose, Axwell en de zomerklanken van Yves Larock. Geslaagd!

Nu was het tijd om de uitslag te vieren. Ik schonk twee glazen rosé in en sprak de verlossende woorden: ‘Het is lente!’

Proost!

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?