Terug naar overzicht

Mediacircus verrast Avansstudenten

‘Ik vind het prachtig hoor’, glundert Geert Zebregts. Hij stond wel even te trillen toen hij live op de radio moest verschijnen. Ook vanmorgen nog, toen hij door de Vara Radio 2 werd geïnterviewd. En dat terwijl hij gisteren al Radio538, Radio 3FM, Slam FM, BNN en zelfs Business News Radio in de uitzending te woord had gestaan met zijn medestudenten. ‘Het is toch wel even spannend. Er komt heel wat over je heen.’

Urenlang interviews

De studenten werden geleefd de afgelopen 24 uur. Deze ochtend zijn de Vara en Hart van Nederland nog bij Avans in Breda geweest om interviews met de mannen op te nemen. Ze hebben urenlang interviews gegeven over hun rijdende koelkast. En dat helemaal uit het niets. ‘Zo had ik mijn dag gisterochtend niet voorgesteld!’, stelt Zebregts. ‘Ik wist wel dat er een persbericht over de Robofridge werd verstuurd, maar niet dat dit zou gebeuren.’

Alles bij elkaar is het de mannen toch reuze meegevallen. ‘Ik had verwacht dat er veel vaker opnames overnieuw moesten. Maar dat is eigenlijk niet gebeurd. De mensen waren allemaal heel gemoedelijk’, vindt Zebregts. Het leukste vond hij toch wel live in de uitzending met radio dj’s praten. ‘Dat waren hartstikke leuke mannen die zelf razend enthousiast waren over ons product.’

Roodgloeiend

De telefoons van de studenten stonden deze ochtend alweer roodgloeiend, maar nu van mensen die ze op de voorpagina van BN/DeStem, in Editie NL of in een andere krant zagen staan. Ze zijn hartstikke trots op hun filmpjes op NOS Headlines en Omroep Brabant. Zebregts: ‘Thuis kijken we altijd naar Hart van Nederland. Toen die zelfs wilden komen, dacht ik: nu wordt het wel heel groot nieuws.’

En nu? Gewoon weer terug naar het bedrijf waar ze hun afstudeerstage lopen. Want er moet ook nog gewoon gewerkt worden, tussen alle mediagekte door. Hun stagebedrijven hadden er geen problemen mee om de mannen gistermiddag en deze ochtend vrij te geven voor alle interviews. ‘Die aandacht vinden ze alleen maar mooi.’

De studenten zijn inmiddels ook door Heineken benaderd om een demonstratie te komen geven van hun Robofridge op het hoofdkantoor in Zoeterwoude. [EvG]

Zie ook het eerder verschenen bericht:

Studenten maken eigen ‘Walking Fridge’ – 30-03-2010

Zie hier het filmpje van de NOS:

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?