Terug naar overzicht

Meer wedstrijden voor Avansstudenten

Ontwerp een poster tegen het dragen van bont, bedenk een concept dat leidt tot een duurzamere energievoorziening of fabriceer een website om de overheid overzichtelijker te maken. Zomaar een greep uit de wedstrijden waarin Avansstudenten de laatste tijd hoge ogen gooiden. De Bossche studenten Ilse van Baardwijk en Marloes Reijnders willen met de Regiegroep Wedstrijdbalie medestudenten stimuleren om vaker mee te doen aan wedstrijden.

Product voor HEMA

De eerstejaarsstudenten Communication and Multimedia Design struinen in opdracht van Avans sinds enkele maanden internet af op zoek naar geschikte wedstrijden. Van Baardwijk: ‘Het kan van alles zijn. Soms moeten studenten een bedrijfsplan schrijven of een product voor HEMA ontwerpen. Zolang het maar met een opleiding op Avans te maken heeft.’

Met posters en een website gaat de Regiegroep vervolgens op zoek naar studenten die mee willen doen. Maar niet iedereen kan zich zomaar opgeven volgens Reijnders: ‘Het ligt aan de wedstrijd. Als ze een robot moeten ontwerpen, is het wel belangrijk dat de student een goed punt voor techniek heeft. Daarnaast moeten de studenten vooral gemotiveerd zijn.’

Mooie uitdaging

Volgens de twee is een wedstrijd ideaal voor studenten die naast hun studie iets extra’s willen doen: ‘Veel studenten hebben tijd over die ze nuttig willen besteden. Dan is een wedstrijd een mooie uitdaging om aan deel te nemen. Je kunt je op bovendien meten met studenten van andere scholen of zelfs andere landen.’

Over regelwerk hoeven de deelnemende studenten zich geen zorgen te maken. Baardwijk: ‘Soms vindt een wedstrijd plaats in het buitenland, bijvoorbeeld in Londen of Berlijn. In dat geval regelen wij de reis. Daar hebben we ook een budget voor. De student hoeft zich alleen maar bezig te houden met de wedstrijd zelf,’ legt Van Baardwijk uit.

Win buitenlandse stage

In totaal proberen Van Baardwijk en co. ieder schooljaar aan vier wedstrijden mee te doen. Inmiddels staat er eentje op de rol. ‘We zoeken studenten die mee willen doen aan wedstrijd waarmee ze een buitenlandse stage kunnen winnen. Daarvoor moeten ze een filmpje maken waarin ze laten zien wat ze met die stage willen doen.’ Studenten die belangstelling hebben voor deze wedstrijd kunnen zich aanmelden via regiegroepavans@gmail.com. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?