Terug naar overzicht

Nieuwe deeltijdroute Commerciele Economie

‘Deze studenten krijgen geen vrijstellingen, maar gaan veel sneller door het programma dan hun studiegenoten’, vertelt Jan van Wijk, directeur van de Academie voor Deeltijd.

De eis die aan de deelnemers gesteld wordt is dat ze een behoorlijke dosis praktijkervaring bezitten. Van Wijk: ‘Iemand van dertig of veertig die jarenlang op een positie heeft gewerkt, is rijper en heeft meer kennis dan iemand van een jaar of twintig.’

Daardoor verwacht Van Wijk dat studenten met veel praktijkervaring de deeltijdstudie Commerciële Economie veel sneller kunnen doorlopen. ‘Wellicht zelfs dubbel zo snel als iemand van achttien. Maar deze studenten moeten wel de gelegenheid hebben om er tijd voor vrij te kunnen en willen maken.’

In september starten de twee klassen Commerciële Economie voor ‘ervaren’ studenten; een Nederlandstalige en een Engelstalige klas met ieder zo’n vijftien tot twintig studenten. [ID]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?