Terug naar overzicht

Nieuwe noodlokalen mogelijk bij Essent

‘Het duurt nog minimaal tot 2012 voordat de verbouwing van de C-lob is gerealiseerd,’ legt Marja Kamsma van de Raad van Bestuur (RvB) uit. ‘In de tussentijd zoeken we daarom tijdelijk een ander pand om academies in onder te brengen. In het meest ideale scenario kunnen ze daar per 1 september in terecht.’

Haken en ogen

Belangrijkste gegadigde is de ongebruikte kantoorruimte van Essent. Maar aan een eventuele verhuizing zitten nogal wat haken en ogen volgens Kamsma: ‘Bij de gemeente heeft dit gebouw de bestemming kantoorruimte. Het kost enige tijd om dit te veranderen in onderwijsruimte. Bovendien kunnen mensen bezwaar aantekenen tegen dit voornemen.’

De RvB blijft overigens driftig verder zoeken naar andere geschikte panden. Kamsma: ‘We willen alternatieven achter de hand hebben voor het geval we niet bij Essent terecht kunnen. Helaas liggen die gebouwen niet voor het oprapen. Er zijn genoeg leegstaande panden, maar die liggen niet dicht bij Avans, zijn niet geschikt voor onderwijs of hebben een slechte verbinding met het openbaar vervoer.’

Type onderwijs

Welke academies naar het tijdelijke schoolgebouw verhuizen is nog onduidelijk. ‘Dat ligt aan de grootte van het gebouw. Daarnaast moet je kijken welk type onderwijs geschikt is voor het gebouw,’ vertelt Kamsma. De Academie voor Sociale Studies ‘s-Hertogenbosch, de Juridische Hogeschool en de Academie voor Management en Bestuur hebben in ieder geval aangegeven dat een verhuizing bespreekbaar is. [CT]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Avans vindt extra ruimte bij Essent en in noodlokalen 11-07-2008

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?