Terug naar overzicht

Nieuwe website kunstacademie

Het plan om de website van de kunstacademie te vernieuwen bestond al enige tijd. Susan Wevers, coördinator van het project: ‘De oude site was compleet uit z’n jasje gegroeid. Al langer hadden we het idee dat we iets moesten met de alumni en de masters van St. Joost, twee belangrijke doelgroepen. Dat daar nu twee aparte websites voor zijn is misschien wel de grootste verbetering.’

Wit

De nieuwe website is lichter van kleur en eenvoudiger vormgegeven. In plaats van de bruinbeige grondkleur is de achtergrond helemaal strak wit geworden. Navigeren door de verschillende menu’s en submenu’s moet makkelijker en overzichtelijker zijn. Wevers: ‘De oude site, met alles wat wij erop wilden zetten, werd gewoon té complex.’

Verder worden steeds meer teksten vertaald naar het Engels, zodat die informatie ook voor internationale studenten beschikbaar is. De site is ontworpen door AKV-docent Nick Koning en de grafische banner op de homepage is van collega Arjen de Jong. De domeinnaam van de site blijft overigens gewoon hetzelfde.

Verbetering

Afgelopen weekend zijn de laatste foutjes en bugs zoveel mogelijk uit de nieuwe website gehaald. Er zijn volgens de makers echter altijd nog wel mogelijkheden tot verbetering. Vandaar dat er nu een oproep op de homepage staat zodat iedereen zijn tips en klachten kan mailen. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?