Terug naar overzicht

Ontwikkeling van talent

Lingerieontwerpster Marlies Dekkers, romanschrijver Kluun, de burgemeester van Breda Peter van der Velden, ex-judoka Deborah Gravenstijn en nieuwslezer Gerard Arninkhof. Al deze succesvolle Nederlanders hebben een ding gemeen: een studie bij Avans.

Inspiratie 

Niek van Hoof van het Leer-  en Innovatiecentrum en een van de organisatoren van de onderwijsdag vindt het boekje een goed middel in aanloop naar 15 april. ‘Het is een goede manier om het thema bekend te maken. Het is mooi om te zien dat Avans al zoveel talent heeft voortgebracht. Docenten en academies hebben de mensen in het boek, maar ook vele anderen, geïnspireerd om hun talent te benutten. Het is goed om daar eens bij stil te staan.’

Talent is een bundeling van twintig eerder in Punt verschenen interviews. ‘Het is ook goed dat er niet alleen maar bekende Nederlanders in staan, maar ook wat minder bekende mensen die al heel wat bereikt hebben’, zegt Van Hoof. 

Vijf jaar Punt 

De selectie van oud-studenten en het updaten van de cv’s is gedaan door Petra Merkx, oud-hoofdredacteur van Punt. Middels het boekje wilde zij terugblikken op het vijfjarig bestaan van de hogeschoolkrant.

De onderwijsdag op 15 april vindt plaats in het Willem 2 stadion in Tilburg. Kijk op lic.avans.nl voor een volledig programma.[AR] 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?