Terug naar overzicht

Opnieuw acties studenten

Op 22 maart houdt Comité SOS, een samenwerkingsverband van studentenclubs, in verschillende steden lokale bijeenkomsten. Die zijn een vervolg op de actieweek van begin februari. Toen hielden boze studenten in onder meer Utrecht en Rotterdam universiteitsgebouwen bezet.

Ontoegankelijk 

Aanleiding was de speculatie over de afschaffing van de basisbeurs, nodig om twintig procent te kunnen bezuinigen op het budget van het ministerie van Onderwijs. Maar volgens studenten leidt dat ertoe dat hogescholen en universiteiten ontoegankelijker worden voor kinderen uit arme gezinnen.

‘Dat was toen heel acuut’, zegt Gerard Oosterwijk, voorzitter van studentenbond LSVb. ‘Nu het kabinet is gevallen willen we van het hoger onderwijs een belangrijk verkiezingsthema maken. Met de nieuwe acties gaan we daar zo veel mogelijk studenten bij betrekken.’ Comité SOS organiseert in de aanloop naar de landelijke verkiezingen van 9 juni nog meer protestbijeenkomsten. [BL/HOP] 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?