Terug naar overzicht

Oud-student zowel miljonair als dakloos

Dakloze buddy

De serie volgt in zeven afleveringen Simonse en drie andere welvarende Nederlanders die worden geconfronteerd met het keiharde daklozenbestaan. Alle vier worden ze op sleeptouw genomen door een zwerver. Simonse eindigt zodoende vrijwillig in de goot van Amsterdam-Noord en slaapt net als zijn dakloze buddy Michel vier nachten buiten.

Waarom ruilde Simonse zijn luxueuze landhuis vrijwillig in voor vier dagen van zweversbestaan? ‘Ik spoor mijn 120 werknemers regelmatig aan om uit hun comfortzone te stappen en zo tot de beste prestaties te komen. Door mijn deelname volg ik mijn eigen advies op,’ vertelt Simonse tegen ochtendkrant Sp!ts.

Quote 500

Laurens Simonse rondde in 1998 als jongste afgestudeerde ooit zijn opleiding Management, Economie en Recht af bij Avans in Den Bosch. Op zijn zolderkamer begon hij vervolgens een stagebemiddelingsbureau dat anno 2010 is uitgegroeid tot een bedrijf met 120 werknemers. Het bedrijf beheert onder andere websites als bijbanen.nl. Met een vermogen van ruim negen miljoen euro staat de 31-jarige Bosschenaar op plaats 64 in de Quote 500 100% Selfmade.

De KRO-serie Stinkend Rijk & Dakloos is vanaf vanavond elke dinsdag om 20.30 uur te zien op Nederland 3. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?