Terug naar overzicht

Rekken leeg, fietsen recht voor de deur

De conciërges Ad, Gerard en Sjaak ergeren zich enorm. ‘Het ziet er niet uit zo! We hebben al een aantal keren fietsen gesjouwd en ergens anders geplaatst zodat de studenten moeten zoeken naar hun fiets. Maar dat helpt niet. Studenten zijn zo lui dat ze liever helemaal tot de ingang fietsen, dan dat ze de fiets in de lege rekken achteraan zetten.’

Heg verplaatsen

De conciërges hebben het probleem al meerdere malen voorgelegd bij de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst (DIF). ‘Tot nu toe hebben we nog geen reactie van de leiding gehad. Zij weten denk ik ook niet wat ze ermee aanmoeten’, aldus de conciërges.

Volgens Remon Waarts, van DIF start er nog voor de zomer een project om het probleem op te lossen. ‘We willen de heg die bij de fietsenstalling staat meer richting het gebouw verplaatsen, zodat daar meer ruimte achter komt. Ook zijn we aan het kijken naar andere types fietsenrekken.’

Andere rekken

Er is laatst al een poging gedaan om de brommers en scooters netjes op te bergen, maar dat heeft blijkbaar niet geholpen. ‘We hebben beugelrekken geplaatst vlak bij de slagboom, maar die staan nog steeds leeg’, aldus Waarts. Volgens Ad, Gerard en Sjaak veroorzaken studenten wel meer problemen. ‘Kijk bijvoorbeeld naar al de rotzooi die naast de prullenbakken ligt.’

Als studenten nog bruikbare tips hebben om het fietsenprobleem op te lossen, dan hoort Waarts dat graag. [NR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?