Terug naar overzicht

Social Work gaat naar Istanbul


Delegatie

Eind maart komt er een delegatie van vijf personen vanuit Istanbul naar Avans in Breda om onderwijs bij te wonen en om kennis te maken met studenten, docenten en het curriculum van ASB. ‘Maar we gaan ook Social Work in de praktijk bekijken met onze gasten’, vertelt ASB-docent Hayati Akdag. ‘Bijvoorbeeld door op bezoek te gaan bij zorg- en welzijnsinstellingen als Surplus, Amarant, Prisma.’

De samenwerking tussen ASB en de Maltepe Universiteit richt zich onder andere op criminaliteit en veiligheid en op culturele diversiteit. Zowel voltijd- als deeltijdstudenten van Social Work kunnen meedoen aan de programmaonderdelen van de uitwisseling.

Afstuderen in Turkije

In de meivakantie gaat een groep van tot nu toe 34 studenten en twee docenten van Avans op bezoek in Istanbul. Akdag: ‘Tijdens deze reis kunnen studenten al kijken of en waar ze volgend studiejaar bepaalde minoren kunnen volgen of stage kunnen lopen.’

De bedoeling is dat Avans en Maltepe allebei vijf studenten uitwisselen voor stageplekken. ‘Maar ook afstuderen in Istanbul is een mogelijkheid.’ Hoe de samenwerking verder vorm krijgt en welke bijzondere gastlezingen of –colleges er zijn, wordt de komende tijd nog verder in detail uitgewerkt en bekendgemaakt. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?