Terug naar overzicht

Stichting helpt jongeren uit de goot

Jong Actief is het idee van Laan zelf. De stichting maakt zich al een jaar lang hard voor jongeren die in de hulpverlening zitten. Twintig risicojongeren zijn inmiddels coach geworden om andere risicojongeren te begeleiden. De coaches lagen overigens een jaar geleden zelf nog in de goot. ‘Ervaringsdeskundigen snappen onze doelgroep nu eenmaal beter’, zegt Laan daarover in het Brabants Dagblad van gisteren.

Muziekfeest

Laan gaat de komende tijd verder met het werven van nieuwe coaches. De oud-student vertelt in de krant dat hij in zijn jeugd het nodige heeft meegemaakt. Vrienden van hem kwamen terecht bij de Watertoren, de voormalige jeugdopvang in Den Bosch. Hij liep daar stage voor zijn opleiding bij Avans. Na zijn afstuderen ging hij verder met Jong Actief.

De stichting is goed in het enthousiast maken van jongeren en het benadrukken van hun kansen. Zo hebben leden van Jong Actief afgelopen maand een muziekfeest georganiseerd: Paradox in a Box in de Orangerie. Er kwamen 430 jongeren op af. ‘Zij hadden het idee dat ze iets gepresteerd hebben en kregen een gevoel van trots. Daar borduren we nu op verder’, zegt Laan. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?