Terug naar overzicht

Studenten maken eigen ‘Walking Fridge’

De ‘Robofridge’ van de vier studenten Mechatronica en Elektrotechniek is compleet met camera en sensoren. Door middel van een intelligente camera gaat hij recht op zijn doel af. ‘Sensoren aan de voor- en zijkant zorgen ervoor dat de robot nergens tegenaan rijdt’, vertelt Geert Zebregts. ‘Wanneer hij de opdracht krijgt om een gekoeld drankje te pakken, doet hij zijn deur open en haalt hij er een drankje uit.’

Slimme apparaten

Zebregts volgde samen met Jacco Haagh, Rolf Lettinga en Mike van Bruggen de minor Embedded Systems Development. Daarvoor maken studenten ‘slimme’ apparaten, voorzien van chips en software, die opdrachten kunnen uitvoeren. Geïnspireerd door de welbekende reclame van de 'Walking Fridge' zijn de vier mannen aan de slag gegaan met een robot die gekoelde drankjes uitdeelt. 

Ze maakten ontwerpen en 3D-tekeningen voor hun mobiele koelkast. ‘We hebben er heel wat vakanties, avonduren en weekenden voor moeten inleveren’, vertellen de mannen. Eerste- en tweedejaarsstudenten Werktuigbouwkunde hielpen mee met het maken van onderdelen voor het bouwplan. Na een half jaar van onderdelen zoeken, bouwen en programmeren mag het eindresultaat er zijn. Hun docenten waren er zo van onder de indruk dat ze het werk met een dikke 10 hebben beloond.  

Eyecatcher

De Robofridge is ook een eyecatcher op de komende Open Dag van Avans op zaterdag 10 april. Het apparaat is dan te bewonderen aan de Lovendsdijkstraat 61 in Breda. [EvG]

 

De 'Robofridge' in actie:

 

De originele reclame van Heineken met de 'Walking Fridge':

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?