Terug naar overzicht

Tilburgse kennis in huis houden

Wat doet de PvdA om het studentenleven in Tilburg te verbeteren?

‘Er moet in ieder geval op het punt van studentenhuisvesting nog veel gebeuren. Maar dat zeggen andere partijen ook. We stimuleren bedrijven om studenten na hun studie snel een baan aan te bieden. Ook willen we ervoor zorgen dat de woningbouw goedkoper is, zodat studenten hier blijven wonen. Tilburg is een studentenstad, maar na hun studie trekken veel mensen weg. Die kennis willen wij in huis houden.’

Waarom moeten mensen op jou stemmen?

‘Omdat ik erg sociaal ben. Als iemand hulp nodig heeft, ben ik de eerste die klaar staat. Iedereen is even belangrijk en ik zit straks in de raad voor de mensen van Tilburg. Het gaat er niet om wat ik wil, maar wat we met z’n allen willen.’

Wat moet er echt anders in Tilburg?

‘Veel Tilburgers gaan winkelen in Breda of Den Bosch, dus we moeten het centrum leuker maken. Dat moet opgeknapt worden en er zijn te veel dezelfde winkels. Verder richt ik mij vooral op de zorg. Die kan veel beter. Zo moeten mantelzorgers professionele begeleiding krijgen. Die is er wel, maar ze weten vaak niet waar ze terecht kunnen. Ook als iemand bijvoorbeeld een tillift nodig heeft in huis, weten ze niet wat de gemeente daarin voor hen kan doen. Dat kost ook veel te veel papierwerk. Dat moet eigenlijk via internet kunnen.'

Wat is het ‘hottest item’ bij deze verkiezingen in Tilburg?

‘Voor mij is dat het armoedebeleid. Het is heel belangrijk dat we daar goed mee doorgaan. De afgelopen jaren hebben we daar veel in verbeterd. Veel mensen hoeven niet meer naar de voedselbank, omdat er 7.500 banen zijn bijgekomen.’

Wat is er leuk aan werken in de gemeenteraad?

‘Ik sta op een verkiesbare plaats, ook al ben ik nog jong. Ik zal dus nog veel moeten leren. Maar daarin ligt ook de uitdaging. Ik wil de zorg veranderen. Zo moet er in de zorg echt meer tijd aan mensen besteed worden. Ik wil niet alleen iets roepen van de zijlijn, maar ook echt iets doen. Het zal niet makkelijk zijn, maar ik ben een doorzetter en wil iets bereiken.’ [EvG]

Dit is deel 9 in een serie interviews. Ga naar dossier verkiezingen voor een volledig overzicht.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?