Terug naar overzicht

Vrouw + techniek = goud!


Biomassa

Sandra is derdejaarsstudent Chemische Technologie in Breda. De enige vrouwelijke student in haar jaar: ‘Ik zit tussen twintig mannen. Ik heb voor deze studie gekozen omdat ik de combinatie van techniek en industrie altijd al interessant en aantrekkelijk vond.’

Voor Essent bracht zij het proces van het verstoken van biomassa in de Amercentrale in beeld. ‘In een database heb ik vastgelegd wat op dit moment de kennis, ervaringen en problemen zijn rondom het halen van energie uit biomassa.’ De database wordt nu volop door Essent gebruikt.

Mannenwereld

Sandra kreeg van haar stagebedrijf een 8,5 als eindcijfer en een eerbetoon op het intranet van Essent. Met als titel ‘Goud!’ verscheen er een lovend artikel op de personeelssite van het bedrijf, waarin Sandra alle complimenten kreeg voor haar stageopdracht, haar frisse kijk en de manier waarop ze zichzelf staande had gehouden ‘in de mannenwereld op de Amer’.

Maar Sandra is bescheiden: ‘Ik heb gewoon heel erg geluk gehad met dit stagebedrijf. De mensen van Essent hebben mij volop begeleid en alle kansen gegeven. Iedereen stond voor me klaar. Tja, vrouw zijn in een mannenwereld is ook een voordeel. Dat heeft denk ik wel een beetje geholpen.’

Toekomst

Na haar afstuderen op Avans wil Sandra nog technische bedrijfskunde gaan studeren, bij voorkeur aan de TU in Eindhoven. ‘Mijn stage bij Essent heeft me echt duidelijk gemaakt hoe leuk ik ook de bedrijfsprocessen vind’. Over een baan hoeft de student zich in de toekomst in ieder geval geen zorgen te maken: Essent heeft al gevraagd of ze tegen die tijd terugkomt. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?