Terug naar overzicht

Avansstudenten vast in China en Spanje

Een groep van 25 studenten en twee begeleiders zou zaterdag 17 april terugreizen vanuit Chengdue, China. Vanwege het vliegverbod boven delen van Europa zijn ze zondag via Guangzhou naar Bangkok gevlogen. ‘Ik krijg net een berichtje binnen van een van de ouders dat ze in Rome zijn aangekomen’,  zegt Rijnders.

Rome 

Het was eigenlijk de bedoeling dat de helft van de groep vandaag en de andere helft morgen via Rome naar Düsseldorf zou reizen en vandaar per auto naar huis. ‘Maar het vliegveld van Düsseldorf is ook nog gesloten.’

Een andere groep, bestaande uit 19 studenten en twee begeleiders van ASIS, zou zaterdag 17 april naar huis vliegen vanuit Salamanca, Spanje. ‘Zij hebben geprobeerd de tickets om te boeken. Ze hebben nu tickets voor woensdag. Hopelijk kunnen ze dan wel vliegen.’ 

Gemaakte onkosten

De academiedirecteur houdt via e-mail en sms contact met de studenten en hun ouders in Nederland. ‘Het is voor de school ook een lastige situatie. Een van de ouders vroeg of wij bussen gingen inzetten, maar daar is momenteel ook niet aan te komen. We hebben bij iedereen benadrukt dat ze alle bonnetjes van gemaakte onkosten moeten bewaren om later een claim te kunnen indienen bij de luchtvaartmaatschappij of reisverzekering. Het belangrijkste is nu dat iedereen snel terugkomt.’

Litouwen 

 

Peter Ter Horst, lector Innovatief ondernemen, is via taxi’s en een gehuurde auto teruggekomen uit Litouwen waar hij een presentatie moest doen. Zo twittert Liz Chermin, academiedirecteur van de Academie voor Marketing en Business Management in Breda, vanochtend. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?