Terug naar overzicht

Brabantse prijs voor oud-student St. Joost

Van Trier , geboren in Tilburg, maakt performances, een multidisciplinaire kunstvorm. Ze legt deze vast op film of foto of geeft live performances. Het (naakte) lichaam is belangrijk in haar werk en ze speelt met ego en identiteit. De oud-student van St. Joost werd gekozen uit zestien jonge Brabantse kunstenaars.

Grenzen opzoeken

De jury prijst de kunstenares om haar experimentele houding en omdat zij voortdurend haar grenzen opzoekt. Uit het juryrapport: ‘Renée van Trier toont lef, geeft zich bloot, provoceert en irriteert. Haar werk kenmerkt zich soms door een tenenkrommende timing. Het is schurend, vaak schaamteloos, en altijd intrigerend.’

De St-ART prijs bestaat sinds 2003 en wordt mogelijk gemaakt door het bedrijfsleven. De kunstprijs richt zich op jonge, beginnende professionele beeldend kunstenaars uit de provincie Noord-Brabant. Het thema van St-ART 2010 was eigentijdse beeldcultuur. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?