Terug naar overzicht

Bustijden testen op de iPhone

In mei start de provincie Noord-Brabant met het testen van actuele businformatie op mobiele telefoons. Die werkt net zoals de ‘Trein’-app waarop de actuele treintijden vermeld staan. Zo weet je precies wanneer je naar de halte moet lopen of fietsen. Ook kun je zien of je je aansluiting haalt.

Laatste vertrektijden

Of de app er uiteindelijk komt, is nog niet zeker. Dan moet eerst de test goed gaan. Daarin wordt gewerkt met GPS-gegevens: de bussen in Noordoost-Brabant leveren informatie over hun locatie. Vervolgens berekent een centrale computer de laatste vertrektijden op alle bushaltes op de route.  

Iedereen die regelmatig gebruik maakt van de bus in de regio Noordoost-Brabant (Den Bosch, Oss, Cuijk, Boxmeer, Veghel, Boxtel, Haaren en Heusden) en een iPhone heeft, kan zich opgeven. De testperiode duurt tot juli 2010.  

Testen?

Meedoen met testen? Inschrijven kan tot 21 april digitaal via www.jamoo.nl/govi. Als je meedoet moet je minimaal drie keer per week de app gebruiken en je bevindingen via de app naar het projectteam sturen. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?