Terug naar overzicht

Centraal Station Den Bosch op zijn kop

Misschien heb je het wel eens gezien. Een grote groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt. Iedereen kijkt verbaasd toe en niemand weet wat er aan de hand is. Dat heet een flashmob. Blikbrekers is een van de organisaties die erachter zit. Zij organiseren deze maand de flashmob ‘vrijheidsfeest’ in Den Bosch.  

De aanleiding
Prins Willem-Alexander heeft vorige week het startsein gegeven voor de vrijheidstrein. Initiatiefnemer is het Nationaal Comité 4 en 5 mei, dat wil hiermee reizigers laten nadenken over vrijheid. In de trein hangen onder andere portretten van mensen die zich  hiervoor hebben ingezet. 

Om bij het motto vrijheid te blijven zijn de Blikbrekers op het idee gekomen om een grap uit te halen en net als of te doen of zij ‘De Prijs voor de Vrijheid’ hebben gewonnen. Dat is een prijs die wordt uitgereikt aan personen die iets goeds gedaan hebben voor de vrijheid. Op 24 april komt de vrijheidstrein door station Den Bosch gereden en dat is de dag dat ze dit gaan vieren.  

Opdracht
Alle kandidaten stormen tegelijkertijd de roltrappen af met een grote beker (De Prijs). Eenmaal beneden start er een spontaan feest met muziek door de luidsprekers van NS. Het perron waar de trein aankomt wordt compleet versierd met slingers, hoedjes en vlaggetjes. De kandidaten lopen vervolgens een polonaise door de trein. Na een minuut of tien lost het feest op en rijdt de trein verder. Alle kandidaten lopen dan weg als of er niks gebeurd is.  

Om je aan te melden voor deze act stuur je een mailtje naar info@mireilleligterink.nl. Ze verzamelen om 11.15 uur op station Den Bosch voor de AH. [NR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?