Terug naar overzicht

Donderdagmiddag reizen studenten gratis

Het is de LSVb gelukt. Studenten met een weekendkaart kunnen voortaan weer gratis met de trein reizen op de middag voorafgaand aan een feestdag, zelfs als die feestdag op een doordeweekse dag valt.

Weekendabonnement 

De regeling is net op tijd in ere hersteld, want er komt een reeks doordeweekse feestdagen aan. Koninginnedag natuurlijk, maar ook 5 mei. De week daarop is het donderdags Hemelvaartsdag. Ook met een weekendabonnement kunnen studenten de dagen ervoor gratis reizen na twaalf uur ‘s middags.

Zo stond het ook in de folder ‘Studentenreisproduct’ van de Informatie Beheer Groep (tegenwoordig DUO). Maar een jaar geleden ontvingen studenten een brief: de ‘middagregeling’ zou vanaf 2010 vervallen. Ten onrechte, vond de LSVb. De bond klaagde erover bij het ministerie en de IB-Groep en kreeg gelijk.

Kerstmis 

Na Hemelvaartsdag is het voorlopig afgelopen: tweede pinksterdag is een maandag en Kerstmis valt in het weekend. [HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?