Terug naar overzicht

Hypnose in lift van Avans

Startende ondernemers in West –en Midden Brabant kunnen voor hulp aankloppen bij Starterslift, dat samenwerkt met Avans Hogeschool. Zij helpen je op weg met het opstarten van je eigen bedrijf en beantwoorden specifieke vragen. Om op te vallen hebben ze vandaag alles uit de kast getrokken. 

Levende standbeelden
Verschillende startende ondernemers van Starterslift stonden als levend standbeeld voor de ingangen van Avans. Eens in de zoveel tijd veranderden ze van pose, maar praten konden ze niet. Studenten keken verbaasd op toen ze de standbeelden zagen. ‘Wat is dit nou weer?’ zei een student tegen een medestudent. En laat dat nou net de bedoeling zijn geweest. 'Als studenten zich afvragen wat er aan de hand is, dan gaan ze op zoek naar informatie', zegt Heleen Verhoeff, communicatiemedewerker van Starterslift.  

Big smile
In de lift was het een groot feest. Een quizmaster stelde de studenten vragen en als het antwoord juist was, dan kreeg de hele lift een wuppie cadeau. Aan het gelach van de studenten te horen, hadden ze het erg naar hun zin. In de andere lift werden studenten gehypnotiseerd door Ad-Just van Lama Gezocht. Door de hypnose vergeten ze nooit meer bij wie je moet zijn als je hulp nodig hebt met het starten van je onderneming. De studenten kwamen dan ook allemaal met een big smile de lift weer uit. 

Verhoeff heeft deze actie mee georganiseerd. ‘We hebben veel leuke reacties gehad! Vooral de lift was een succes.’ De studenten konden ook nog mee doen aan een quiz. Daarin kwamen een aantal vragen over ondernemingschap aan bod. De winnaar kreeg uiteindelijk een op maat gemaakt overhemd mee naar huis. [NR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?