Terug naar overzicht

Innovatieprijs 2010 voor master Animatie

Bestuursvoorzitter Paul Rüpp opende de Onderwijsdag door een volle tribune met Avansmedewerkers toe te spreken. ‘Gisteravond was ik hier ook’, vertelde Rüpp, ‘maar hopelijk wordt het vandaag enerverender en spannender.’ Willem II verloor gisteravond thuis met 0-2 van Ajax.

Naamsbekendheid

Voor wie de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur nog niet kende, stelde hij zich even voor. Helaas stond de helft van de Avansmedewerkers op dat moment nog in de file richting het Tilburgse stadion. Als persoonlijk speerpunt noemde de bestuursvoorzitter het vergroten van de naamsbekendheid van Avans: ‘Avans doet het goed. De samenleving moet weten wie wij zijn.’

Rüpp prees het talent dat er op Avans rondloopt en noemde als voorbeeld de ondertussen beroemde ‘walking fridge’. Rüpp: ‘Avans onderscheidt zich van andere hogescholen doordat wij de anonimiteit voorbij gaan. Iedere student telt mee en het hoger onderwijs moet flexibel zijn om iedere student het passende traject te geven.’

Wisselbeker

Na de speech van Rüpp werden de negen genomineerden voor de Avans Innovatieprijs 2010 op het podium geroepen, onder luid applaus van hun collega’s op de tribune. Dit jaar was er ook een product van studenten voor de prijs genomineerd: Technaplaza, een gezamenlijk project van de zes ict- en techniekacademies binnen Avans, richt zich op een betere instroom van middelbare scholieren in deze studierichtingen.

De eer viel echter ten deel aan de Bredase kunstacademie met haar nieuwe professionele master, geheel gericht op Animatie. Met een gigantische wisselbeker en een cheque van duizend euro verliet een stralende René Bosma het veld: ‘Met het geld gaan we een open source digitale 3D-printer aanschaffen. Die kan virtuele objecten omzetten in analoge of fysieke objecten. Doordat het open source is, draagt de gebruiker ook bij aan de ontwikkeling van het product.’ [LJ]

Kijk in het dossier Onderwijsdag 2010 voor meer artikelen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?