Terug naar overzicht

Jesse Klaver op kieslijst GroenLinks

De Bosschenaar is bezig met een bliksemcarrière. Klaver kapte onlangs nog een vervolgstudie af om voorzitter van vakbond CNV Jongeren te worden. En passent werd hij het jongste lid van de Sociaal Economische Raad (SER) aller tijden. Dat orgaan adviseert regering en parlement over de hoofdlijnen van het te voeren sociaal-economische beleid. 

Grootste ambitie

Nu dus ook een verkiesbare plek voor de Tweede Kamer. Op zijn 23e. ‘Het is mijn grootste ambitie om een heel goed Kamerlid te worden’, zegt hij er zelf vandaag over in het Brabants Dagblad. Klaver mikt op de portefeuille sociale zaken, werkgelegenheid en duurzame economie. ‘De overheidsbegroting moet op orde worden gebracht. Zo wil ik voorkomen dat mijn generatie straks de rekening gepresenteerd krijgt.’ 

 

Ook hoopt de oud-student een spreekbuis te zijn voor zijn generatie. Klaver is niet bang dat hij niet serieus wordt genomen. ‘Ik heb al veel ervaring’, wijst hij op zijn voorzitterschap van jongerenorganisatie Dwars van GroenLinks en zijn recente benoemingen bij CNV Jongeren en de SER.

 

In Punt09, die nu in de bakken ligt, staat een portretinterview met oud-student Jesse Klaver. Daarin hield hij zich nog op de vlakte over een mogelijke stap naar de landelijke politiek: ‘Ik zie wel wat de toekomst brengt.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?