Terug naar overzicht

Jesse Klaver zevende op lijst GroenLinks

Het congres van GroenLinks bepaalde gisteren de definitieve kieslijst van de partij. Het was de bedoeling dat Klaver bij de eerste vijf zou horen. Een lobby van de huidige Tweede Kamerleden om hoger op de lijst te komen, duwde hem naar plaats zeven. Nog steeds een bijzonder knappe prestatie van de 23-jarige oud-student, die zijn debuut maakt in de landelijke politiek. Klaver is daarnaast voorzitter van vakbond CNV Jongeren en het jongste lid van de Sociaal-Economische Raad ooit. 

Parlementariër

Het moet raar lopen, wil Klaver niet gekozen worden tot parlementariër in juni. Zijn partij heeft nu zeven zetels en staat in de laatste peiling zelfs op tien zetels. Via Twitter bedankte Klaver gisteravond iedereen voor de steun die hij ontving. ‘Bedankt voor de steun op het congres en alle felicitaties. Zonder jullie had ik het niet gered!’ [EvG] 

Zie ook de eerder verschenen artikelen:
Jesse Klaver op kieslijst GroenLinks – 12-04-2010
Jesse Klaver bestormt politiek Den Haag – 05-01-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?