Terug naar overzicht

Juridische Hogeschool moet verhuizen

‘Het is allemaal heel erg snel gegaan’, vertelt directeur Gerard Hupperetz van de Juridische Hogeschool (JHS). Vandaag bereikten Fontys en de Universiteit van Tilburg een principeovereenkomst over de overdracht.

Ander gebouw

Dat houdt in dat de JHS per 1 september in een ander gebouw moet verdergaan. Op welke locatie dat is, daar heeft Hupperetz op dit moment nog geen idee van. ‘Er staat ons veel te gebeuren op korte termijn.’ Duidelijk is dat het een gebouw van Fontys moet zijn. ‘Ons is een plek beloofd waar wij ons goed kunnen profileren.’

Het Maaskantgebouw is vernoemd naar de architect Hugh Aart Maaskant en oorspronkelijk ontworpen voor de Tilburgse kunstacademie. Toen die verhuisde werd de Juridische Hogeschool Avans-Fontys in 2007 de nieuwe hoofdbewoner. Er zijn ook verpleegkundelokalen gevestigd.

Ruimtenood

Fontys wil haar onderwijsgebouwen effectiever gebruiken. De Universiteit van Tilburg was geïnteresseerd in het gebouw vanwege ruimtenood en groei van de universiteit. Het Maaskantgebouw is een logische uitbreiding van de campus en past goed bij het beeld dat de universiteit wil uitstralen. [EvG]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Hirsch Ballin opent gebouw Juridische Hogeschool – 14-02-2008

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?