Terug naar overzicht

Maaskantlezing mogelijk in Provinciehuis

Ook een Maaskantgebouw

Het provinciehuis in Den Bosch lijkt de nieuwe locatie van de toespraak te worden. Afgelopen week tekenden de JHS en de provincie Noord-Brabant een samenwerkingsverband. Daarbij kwam de provincie met de suggestie om de lezingencyclus in het provinciehuis voort te zetten. Aangezien dat gebouw ook een Maaskantgebouw is, van architect Hugh Maaskant, kan de naam van de lezing dan ook blijven bestaan. 

De traditie van een jaarlijkse lezing door een jurist is in 2008 ontstaan. Toen opende Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin het Maaskantgebouw. In de jaren daarop is de lezing verzorgd door Egbert Myjer, de hoogste Nederlandse rechter in Straatsburg, en Geert Corstens, president van de Hoge Raad.  

Op handen zijnde verhuizing

In juridische kringen is de Maaskantlezing inmiddels een begrip geworden. Het stond al vast dat in 2011 Harm Brouwer, voorzitter van het college van procureurs-generaal, de lezing zou verzorgen. Maar door de op handen zijnde verhuizing van de hogeschool, is die in ieder geval niet meer in het Tilburgse Maaskantgebouw. [EvG]

 

Zie ook het eerder verschenen artikel:
Juridische Hogeschool moet verhuizen – 20-04-2010

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?