Terug naar overzicht

Oranje boven!

Den Bosch
De marktliefhebbers kunnen van 09.00 tot 17.00 uur terecht op de Koninginnemarkt die in het centrum wordt gehouden. Wil je liever genieten van muziek? Dan kun je vanaf 11.30 naar diverse optredens luisteren van kleine en grote bands op De Parade. Vanaf een uur of één zijn ook op het Sint Jans Kerkhof, Minderbroederplein en Uilenburg verschillende Bands en DJ’s te horen. 

Degene die van Koninginnekunst houdt, kan naar het Noordbrabants Museum tussen 12.00 en 17.00 uur. In Theater aan de Parade is er om 11.30 uur een voorstelling van pianisten, zij spelen het stuk ‘Koffie bij de Piano’. De entree is overal gratis. 

Voor de echte feestgangers is er tot laat Trix In The Mix. Van 13.00 tot 01.00 kun je los gaan op housemuziek. Het feest is te vinden op het Vonk en Vlamterrein achter de Parade.  

Breda
Breda is de enige stad waar je de vlaggenparade mag bijwonen op Koninginnedag. Het gebeurt volgens militair ceremonieel protocol, en dat zit best complex in elkaar. Gelukkig krijg je uitleg over de precieze verloop van het appèl. Je moet er wel vroeg je bed voor uit want het start om 9.40 uur op het Kasteel van Breda. 

De kindervrijmarkt is van 11.00 tot 17.00 uur in het Valkenbergpark. De hobbymarkt op het Kasteelplein is op dezelfde tijd aanwezig. Verder zijn er op het Kasteelplein verschillende bandjes te horen. 

De partyanimals kunnen naar Back 2 Zero of Rachid Kasmi. De Maxima-editie van Back 2 Zero wordt in de Mezz gedraaid. Daar komt muziek voorbij van de afgelopen tien jaar. Je kan er vanaf 22.00 uur terecht. De entree is gratis. 

Heb je genoeg van al dat Hollandse gebeuren? Ga dan naar Rachid Kamsi. De Arabische muziekstijl staat daar centraal van 17.00 tot 03.00 uur. Het wordt gehouden in Zenza, in de Boschstraat, en kost twintig euro entree.

Tilburg
Natuurlijk is er ook een vrijmarkt in Tilburg te vinden. Vanaf 10.00 uur staan de straten vol aan de Korvelseweg. De kindervrijmarkt vindt plaats in het Leijpark van 11.30 tot 17.00 uur. De Oranjerally wordt gereden en eindigt rond 14.00 uur ook in het Leijpark. De bolides van 25 jaar en ouder zijn dan te bezichtigen.
 
Van 14.00 tot 17.30 uur start de talentenjacht ‘Tilburg Heej Talent’ ook in het Leijpark. Het is open podium, dus iedereen die een talent heeft kan dat aan het publiek laten zien.   

De feestjes voor in de avond zijn te vinden in Club Carpe DM en Topzz. In Club Carpe DM is het feest Queenzday en in Topzz Disturbia. [NR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?