Terug naar overzicht

Oranjereis door Afrika bijna van start

‘Ik heb wel last van gezonde spanning,’ vertelt Nick twee dagen voor het vertrek. ‘Ik ben nu vooral nog bezig met het regelen van de laatste dingen. Straks moet ik reischeques halen en mijn spullen inpakken.’ Verder staan deze dagen voor het Avansduo in het teken van afscheid: ‘Ik was gisteren jarig. Dat heb ik meteen maar gecombineerd met mijn afscheidfeestje voor vrienden en familie.’

Wereldkampioenschap

Dat afscheid is niet zo vreemd, want de mannen zijn in totaal bijna drie maanden van huis. Voor een bezoek aan het WK Voetbal in Zuid-Afrika, dat op 11 juni wordt afgetrapt, reist de oranje karavaan in tien weken tijd dwars door Afrika. Daarbij proberen ze media-aandacht te generen voor de 3e HELFT, een verzameling sportprojecten voor kansarme Zuid-Afrikaanse jongeren.

Door de enorme tijd die het project in beslag neemt, hebben de twee studenten besloten hun studie dit half jaar op een laag pitje te zetten. Nick: ‘Eind januari zijn we meteen na het tweede blok gestopt met school. In de weken daarna hebben we vooral gewerkt en tussendoor dingen voor onze reis geregeld.’ Zo wist het duo onder andere Pringles als hoofdsponsor te strikken.

Prijsvraag

De Oranje Trophy vertrekt zaterdag 3 juni om 10.00 uur bij het Olympisch Stadion in Amsterdam. De belevenissen van Nick en Dick (Team Pringoooals) zijn te volgen via de website van Oranje Trophy. Fervente fans kunnen het duo zelfs ontmoeten bij hun aankomst in Afrika. Door vandaag nog deze prijsvraag in te vullen, maak je kans op een weekendje Tunesië. [CT]

 Eerder stond er een uitgebreid interview met de twee avonturiers in Punt05.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?