Terug naar overzicht

PVV voor behoud basisbeurs

‘Dat je ook kunt studeren als je vader geen GroenLinkser of D66’er is, vinden wij een groot goed’, schrijft de partij in het program. Wilders vindt het verkeerd dat veel partijen de basisbeurs willen vervangen door een stelsel waarbij studenten meer moeten lenen om hun studie te bekostigen.

Hogescholen en universiteiten moeten meer kwaliteit bieden. Om dat te bereiken mogen ze studenten selecteren voor ze aan hun opleiding beginnen.

  

Hbo speelt cruciale rol 

De PVV wil niet tornen aan het onderscheid tussen hbo en universiteit. ‘Het hbo speelt een cruciale rol bij het opleiden van de top van onze beroepsbevolking. Universiteiten zijn verantwoordelijk voor wetenschappelijk onderwijs en onderzoek.’

 

Geld voor zijn plannen denkt Wilders te kunnen vinden door te bezuinigen op ambtenarensalarissen, door gevangenissen te versoberen en door minder aan Europa bij te dragen. Verder wil hij snijden in ‘linkse hobby’s’ als ontwikkelingssamenwerking, de publieke omroep en klimaatuitgaven. [BL/HOP]

 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?