Terug naar overzicht

Rondje Onderwijsdag 2010

Blauwe driehoekjes

In skybox 14 geeft Esther van de Ham van de Academie voor Marketing en Business Management een workshop creatief schilderen. Avansmedewerkers moeten in groepjes van drie een groot schilderij maken, maar weten niet van elkaar dat de een gele lijnen, een ander rode cirkels en weer een ander blauwe driehoekjes moet maken. Van de Ham: ‘En dan maar kijken wie er dominant is’. De eindresultaten van de vier groepjes verschillen enorm.

Ondertussen wordt in skybox 15 het fenomeen docentstage besproken. Avansdocenten kunnen ‘stage lopen’ bij een bedrijf in hun vakgebied, maar nog weinig mensen weten goed hoe dit werkt, zo blijkt ook weer tijdens deze workshop. René Schenk, adjunct-directeur van de Academie voor Technologie en Management, beantwoordt vragen van collega’s. Hoe zit het met de kosten? Krijg je salaris van Avans doorbetaald? En wat is nou eigenlijk het doel van een docentstage?

Wie van de drie?

Een bijeenkomst van Starterslift over ‘talent voor ondernemen’ wordt op ludieke wijze afgesloten met een spelletje ‘Wie van de drie?’. Van de kandidaten A, B en C is er slechts één al ondernemer, met een eigen bedrijfje. Vier Avansmedewerkers vormen een panel dat de drie studenten vragen moeten stellen, die niet direct over werk of studie mogen gaan. En dat blijkt nog aardig moeilijk: de kandidaten weten het panel en de zaal flink op het verkeerde been te zetten. [LJ]

Kijk in het dossier Onderwijsdag 2010 voor meer artikelen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?