Terug naar overzicht

Slimme vrouwen drinken meer

Vaker drankprobleem

De kans dat een vrouw dagelijks drinkt is 86 procent hoger als ze hoogopgeleid is dan wanneer ze geen diploma heeft. Vrouwen met een hoger-onderwijsdiploma hebben bovendien 1,7 keer zo vaak een drankprobleem als lager opgeleide vrouwen.

Daar hebben de onderzoekers verschillende verklaringen voor. Zo krijgen hoogopgeleide vrouwen vaak later kinderen, hebben ze een rijker sociaal leven en werken ze vaker in een door mannen gedomineerde omgeving. 

Op basisschool te voorspellen

Het alcoholgebruik van vrouwen is zelfs al op de basisschool te voorspellen. Meisjes met goede of redelijke goede rapporten hebben later een twee keer zo grote kans elke dag alcohol te drinken. Bij mannen bleek het verband tussen opleidingsniveau en drinkgedrag veel minder groot. [IB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?