Terug naar overzicht

Stageproblemen bij Fysio

De groep studenten die volgend jaar gaat afstuderen, is afkomstig uit het studiejaar 2007/2008. In dat jaar werd de loting losgelaten en meldden zich 375 studenten in het eerste jaar. Daarvan zijn er nu nog 202 over.

Tekort

‘De groep die stage gaat lopen is nog groter’, zegt Mária Bulkmans, stagecoördinator voor Fysiotherapie. ‘We zijn nu aan het bekijken wie wanneer op stage gaat en hoeveel plaatsen we tekort komen. In het ergste geval zijn dat er veertig.’

‘De opleiding had eerder moeten beginnen met het zoeken naar goede stageadressen’, zegt een derdejaarsstudente die anoniem wil blijven. ‘Het is al drie jaar bekend dat er een grote groep stagiaires aan komt.’

Bulkmans bestrijdt die klacht. ‘Dit probleem heeft al vier jaar lang de prioriteit. We doen er alles aan om studenten een passende stage te bieden. Als studenten nu verzekerd willen zijn van een stageplaats en de reistijd zelf willen bepalen, dan hebben ze de mogelijkheid om een stageadres buiten ons bestand te regelen.’

Zelf regelen

Een aantal derdejaarsstudenten probeert nu zelf een stage te regelen, maar hiervoor mag geen gebruik worden gemaakt van de lijst met ruim tweehonderd stageadressen die Fysiotherapie heeft opgesteld. ‘Deze plaatsen worden allemaal al ingezet’, zegt Bulkmans.

De klacht dat er niet genoeg adressen in Breda en omgeving zijn vindt Bulkmans onterecht. ‘Iedereen wil een adres om de hoek. Veel studenten gaan in Breda wonen, maar daar zijn natuurlijk niet de meeste stageadressen. Alle adressen moeten ingezet worden en die zijn verspreid van Zeeland tot aan Helmond.’

Daarnaast vindt Bulkmans dat reizen ook bij stage lopen hoort. ‘Je moet het niet erg vinden om drie kwartier in de trein te zitten voor een goede stageplaats. Als studenten daar moeilijk over gaan doen, wordt het probleem nooit opgelost.’ [ID]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?