Terug naar overzicht

Talentvolle Avansmedewerkers

Het talent van Gert de Heer, medewerker bij het Leer -en Innovatiecentrum (LIC) heeft duidelijk met zijn werk te maken. ‘Organiseren is een talent wat ik al van jongs af aan heb. Ik weet dat het mijn talent is omdat ik dat merk aan mijn omgeving. Zij vinden dat ik daar goed in ben. Verder ben ik een teamplayer en vind ik het heerlijk om onder de mensen te zijn.’

Anke Berends, medewerker bij de Raad van Bestuur , heeft ook talent buiten haar werk om. ‘Mijn talent is vertalen. Ik heb een eigen vertaalbureau voor de talen Spaans en Engels. Op de middelbare school was ik altijd al goed in talen. Daarna ben ik letterkunde gaan studeren en uiteindelijk ben ik er mee verder gegaan.’

Meerdere talenten

Dat René Bosma, docent van de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St.Joost (AKV), talent heeft werd vandaag wel duidelijk. Hij won de innovatieprijs 2010 met zijn master Animatie. Maar hij heeft nog meer talent in huis. ‘Ik ben erg oplossingsgericht. Ik hou er van om met problemen te werken en daar oplossingen voor te vinden. Ook vind ik het een uitdaging om vernieuwende dingen te verzinnen, zoals bijvoorbeeld met deze nieuwe master.’

Ad Huijben medewerker van de Diensteenheid ICT en Facilitaire dienst (DIF) heeft een uniek talent. ‘Ik heb veel kennis van antiek. Samen met mijn vrouw heb ik speelgoed verzameld uit het jaar 1800 tot 1920. De interesse voor antiek heb ik altijd al gehad en mijn kennis heb ik verbreed door cursussen antiek te volgen.’  

Beeldend kunstenaar Petrus van Loon (AKV) is een multitalent. ‘Er zijn meerdere dingen die ik goed kan zoals schrijven en muziek maken, maar het beste ben ik in het ordenen van mijn eigen chaos. Ik doe veel dingen tegelijk, maar weet het toch allemaal netjes te onderhouden.’

Creatief denken

Voor creatieve oplossingen moet je bij Marian Stuijfzand van het LIC zijn. ‘Ik ben goed in het bedenken van creatieve oplossingen. Zowel theoretisch als praktisch. Ik kan die oplossingen op een manier overbrengen aan personen zonder dat het hinderlijk is. Als ik bijvoorbeeld een kledingstuk zie bij iemand dat niet mooi zit, dan kan ik dat op een gewenste manier overbrengen.’ Ook met koken weet ze raad. ‘Als ik erachter kom dat ik niet alle ingrediënten in huis heb voor een maaltijd, dan lukt het me toch om die maaltijd compleet te maken.’ [NR]

Avansmedewerkers konden tijdens de Onderwijsdag ook een workshop zang volgen. Punt filmde twee medewerkers die het nummer 'Proud Mary' oefenen.

 

Kijk in het dossier Onderwijsdag 2010 voor meer artikelen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?