Terug naar overzicht

WC-papier van Breda tot Budapest

In de nieuwe Punt een overzicht van de afvalberg die Avans jaarlijks produceert. Maar ook de Bredase Milieukundestudent Tim Wilke die afstudeert bij Suikerunie en probeert energie te halen uit het afval van suikerbieten.

Iedereen aan de zonnebloemolie 

Is groene stroom echt groen? Rijden we over twintig jaar allemaal op zonnebloemolie? Kun je het licht beter aanlaten dan constant aan- en uitdoen? Op deze en andere vragen geven diverse Avanslectoren een antwoord.  ‘Binnen het tijdsbestek dat nodig is om een duurzame productie van biobrandstof te ontwikkelen, verwacht ik dat de vraag ernaar vanuit het wegtransport al zal zijn verdwenen’, zegt één van de experts in het themanummer over duurzaamheid. Een beter milieu begint bij jezelf, is een welbekende slogan. Maar in hoeverre doen Avansstudenten er aan mee. Punt neemt de proef op de som en test hoe ‘groen’ enkele studenten en medewerkers zijn. Met verassende resultaten. 

Verbouwing Den Bosch 

In Punt10 ook een smaaktest van biologische- en minder verantwoorde producten, ruim aandacht voor de verbouwplannen in Den Bosch en een oud-student die kleren maakt van maïs. Punt10 ligt vanaf vandaag in de uitdeelbakken en is hier digitaal te lezen. [AR]  

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?