Terug naar overzicht

ATM heeft weer een academieraad

Onder de vijf nieuwe leden zijn de docenten Johan Talboom en Pieter Kop Jansen. De nieuwe studentleden zijn tweedejaarsstudent Werktuigbouwkunde Stephen Noordzij en de twee tweedejaarsstudenten Technische Informatica Pascal Quist en Justin Verkuijl. 120 mensen brachten hun stem uit: 98 studenten en 22 medewerkers.

Mediatheek

Stephen: ‘Toen ik hoorde dat ATM eigenlijk geen academieraad had, was ik verbaasd. Studenten beseffen niet dat ze veel invloed kunnen hebben op het verloop van hun eigen studie. Waarom krijg je bij aanmelding op Avans niet meteen een folder mee over het hoe en wat van een academieraad? Onze raad moet bekender en toegankelijker worden.'

De nieuwe studentleden kennen elkaar al uit de soos van Virgo en van het Studentenplatform van ATM. Ze zitten behoorlijk op één lijn. Pascal: ‘Het bestaan van een academieraad is op dit moment bijna belangrijker dan de inhoud. We willen echt een stevig inspraakorgaan achterlaten voor de volgende generaties studenten.’

Justin: ‘Maar we willen ook duidelijkheid over wat er met het gebouw aan de Lovensdijkstraat gaat gebeuren. En ATM moet zich beter organiseren tijdens promoactiviteiten, zoals Open Dagen.’ Stephen: ‘Verder moet er een mediatheek in ons gebouw komen, met meer computers en een bibliotheek met onze techniekboeken. Het is belachelijk dat ATM-studenten daarvoor nu steeds naar Xplora op de Hogeschoollaan moeten.’

Doodgebloed

De academieraad van ATM was het afgelopen jaar helemaal doodgebloed. De kar werd getrokken door nog slechts twee leden: voorzitter en docent Paul Lindelauf en studentlid Dennis Kusters. Zij kwamen maar zelden bij elkaar om te vergaderen, van een actieve vorm van medezeggenschap was geen sprake.

Dennis haalde de nieuwe studentleden over zich bij de academieraad aan te sluiten en organiseerde de verkiezingen. Die waren slechts een formaliteit, aangezien er minder kandidaten dan raadszetels waren. ‘Er zijn dus nog plekken vrij’, benadrukt Dennis. ‘Er mogen vijf studenten en vijf medewerkers in de academieraad zitten, dus meld je aan als je mee wil praten en beslissen!’ [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?