Terug naar overzicht

Blackboard compleet op de schop

Ingrijpende verandering

‘Dit is de meest ingrijpende verandering in Blackboard in de afgelopen tien jaar’, waarschuwt Arald den Braber van het LIC. ‘Om niet te schrikken bij het begin van het studiejaar, willen we docenten nu al informeren.’

Elke academie heeft zijn eigen eLearning coach, die is al geïnformeerd over de veranderingen. Om ook docenten te laten wennen aan Blackboard 9.1 organiseert het LIC vanaf 31 mei drie proeflokalen in de drie Avanssteden.

Demonstratiesessies

‘We geven korte demonstratiesessies. Docenten kunnen zelf aan de gang met de nieuwe versie en iedereen is vrij binnen te lopen met vragen’, zegt Eky Fioole.

Andere interface

De interface van Blackboard ondergaat een grote verandering waardoor alles er anders uitziet. ‘Je hoeft straks minder te klikken en het wordt veel makkelijker om documenten te plaatsen en te delen’, zegt Fioole. ‘Maar, het is echt raadzaam al vóór de start van het studiejaar kennis te maken met de nieuwe versie.’

Docenten kunnen op maandag 31 mei vanaf 10 uur terecht in lokaal HX131, op woensdag 2 juni in OX107 in Den Bosch en op donderdag 3 juni in het Avansgebouw aan de Cobbenhagenlaan.  Voor een overzicht van het programma kun je hier terecht op. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?