Terug naar overzicht

BNN naar juridisch Avans-debat

Het verkiezingsdebat is van 14.00 tot 16.00 uur op de Juridische Hogeschool Avans-Fontys aan de Prof. Cobbenhagenlaan 205 in Tilburg. Eerder was de bedoeling dat het op de campus van de Universiteit van Tilburg zou plaatsvinden, maar daar bleek achteraf onvoldoende ruimte beschikbaar. Daarom is het nu in de grote hal, het ‘Justitiaplein’, van de hogeschool. 

Recht en veiligheid

Het debat is een opmaat naar de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni. Het wordt een echt justitiedebat met thema’s die alles te maken hebben met recht en veiligheid in Nederland. De politieke partijen sturen dan ook vooral hun specialisten op dat gebied. 

Eerder al was bekend dat namens D66 de Haarlemse rechter Judith Swinkels deelneemt. Zij staat op de elfde plaats op de kieslijst van haar partij. Namens de VVD doet de nummer drie op de lijst, oud-officier van justitie Fred Teeven, mee. Ook de PvdA, CDA, GroenLinks, ChristenUnie en Trots op Nederland zijn van de partij. Het debat is voor iedereen vrij toegankelijk. [EvG]

Weet je nog niet welke partij jouw stem verdient? In Punt11 staat een stemwijzer, op maat gemaakt voor Avansstudenten. De nieuwe krant ligt vanaf donderdag in de bakken.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?