Terug naar overzicht

BNN-partij voor behoud basisbeurs

‘LEF’, voor liberté, égalité en fraternité. Dat moest de naam worden van de jongerenpartij uit het BNN-programma Lijst 0. Maar de lokale partij ‘LEF! in Emmen zag dat niet zitten en vroeg lijsttrekker Lot Feijen de naam te wijzigen. Het werd ‘Lijst 17’, gebaseerd op het lijstnummer dat de partij door de kiesraad is toegewezen.

Programma 

Naast de nieuwe naam maakte de partij deze week ook haar programma bekend. Speerpunten zijn het behoud van de basisbeurs, beter openbaar vervoer, het legaliseren van softdrugs, het beschermen van privacy op het internet en het verbouwen van leegstaande kantoorpanden tot studentenwoningen. Op de AOW, de Joint Strike Fighter en de hypotheekrenteaftrek mag van de jongerenpartij bezuinigd worden. 

Opmerkelijk genoeg heeft de jongerenlijst nog geen officiële website. [IB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?