Terug naar overzicht

Geen Stedenbouw voor Avans

Met een zogenoemde macrodoelmatigheidstoets probeerde Avans de afgelopen maanden aan te tonen dat er perspectief is voor een opleiding Stedenbouw in Den Bosch. Dat plan kan voorlopig in de ijskast. Ook de Bredase hogeschool NHTV moet een opleiding Stedenbouw uit het hoofd zetten.

Kwaliteit
De negatieve uitspraak heeft volgens Peter Hollants, directeur van de Academie voor Bouw & Infra, niet zozeer te maken met de kwaliteit van de geplande opleiding: ‘Op dit moment is er in Nederland één opleiding Stedenbouw op hbo-niveau. Het ministerie wil afwachten hoe die studie zich ontwikkelt voordat dat er vergelijkbare opleidingen komen.’

 

De opleiding is daarmee nog niet definitief van tafel. ‘Ik denk wel dat we de opleiding in een later stadium alsnog beginnen’, zegt Hollants. ‘We hadden Stedenbouw graag als aparte opleiding gehad, zodat we het breed in de markt konden zetten. Maar we zullen nu even geduld moeten hebben.’

 
Major
Het besluit heeft overigens geen effect op de major Stedenbouw. Die blijft gewoon bestaan als major bij de opleiding Bouwmanagement en Vastgoed in Tilburg. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?