Terug naar overzicht

Glasplaat naar beneden in Tilburg

 

Conciërge Gio Marchand is anderhalf uur bezig geweest met het verwijderen van stukken glas uit de houten trap. ‘Een kwart van de plaat kwam ineens naar beneden. Dat maakte veel kabaal. Het was aan de oostkant van het gebouw. Veel studenten die met de bus komen, gaan via die plek het gebouw in. Je moet er niet aan denken wat er gebeurd was als er iemand onder liep.’

Thermische spanning

Medewerkers van de glascentrale zijn gisteren langs geweest om ook de rest van het paneel te verwijderen. ‘We hebben ook contact opgenomen met de leverancier. Die dacht dat het door thermische spanning zou komen. Dat lijkt me sterk want dan zouden er meer naar beneden moeten komen. Maar het wordt onderzocht.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?