Terug naar overzicht

Juridische Hogeschool in Bestuursacademie

Directeur Gerard Hupperetz zegt ‘heel tevreden’ te zijn met de nieuwe plek. ‘Het is fijn dat het bekend is. Het is natuurlijk een lastige situatie als je weet dat je weg moet, maar je niet meteen kunt zeggen waar je dan heen gaat.’  

Eigen locatie

Omdat de hogeschool het hele gebouw nodig heeft, dus moet de bestuursacademie op haar beurt na 25 jaar verhuizen. ‘Wij krijgen nu een eigen locatie waar we ons goed kunnen profileren’, meldt Hupperetz. ‘Het gebouw is al geschikt voor onderwijs en het is dichterbij treinstation Tilburg West. Ook is het op loopafstand van het oude gebouw.’ 

Eerst gaan de medewerkers het oude gebouw uitluiden. Hupperetz: ‘Op 9 juni is er nog een diplomauitreiking met daarna een personeelsfeest. In de vakantieweken zal Fontys voor de verhuizing zorgen. Bij de start van het nieuwe schooljaar moet alles klaar zijn en kunnen we alles uitpakken.’

Kabels aanleggen

Nog niet alles is klaar voor de komst van de nieuwe hogeschool: er moeten eerst nog glasvezelkabels naar het nieuwe gebouw aan de Meerkoldreef worden aangelegd. ‘Het netwerk moet nog worden aangelegd. Dat is van groot belang voor de computers en de smartboards. Daar gaat Fontys nu hard mee aan de slag.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?