Terug naar overzicht

Komst starterscentrum Avans dichterbij

De volledige en officiële naam van het project is Con-neX Technology & Business Center. De drie initiatiefnemers van dit project zijn de gemeente Breda, Avans Hogeschool en de regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant. Con-neX moet een broedplaats worden voor jonge ondernemers en ondernemingen in diverse sectoren als techniek, ict en chemie.

Meerderheid

De Bredase gemeenteraad heeft afgelopen donderdagavond definitief besloten 500.000 euro subsidie in Con-neX te steken. Een minderheid van de politieke partijen in de raad (SP, PvdA en Breda ’97) stemden tegen het voorstel van VVD-wethouder Cees Meeuwis. Maar de meerderheid van de gemeenteraad was voor.

Paul Rüpp, voorzitter van de Raad van Bestuur van Avans Hogeschool, is blij met het besluit van de gemeente Breda. ‘Dit is een belangrijk besluit. We zijn zo weer een stap dichter bij de realisering van dit project. Wij willen Con-neX graag op het Avansterrein, dus we zijn blij dat de gemeente Breda, onze partner in dit project, de 5 ton subsidie nu definitief heeft toegekend.’

Wat dit precies betekent voor het Avansgebouw aan de Lovensdijkstraat en de academies die daar gevestigd zijn, blijft nog onduidelijk. De drie academies blijven in principe in het gebouw zitten. Rüpp: ‘We zijn het gebouw zoals gepland aan het renoveren: op dit moment worden de kozijnen en ramen opgeknapt. Verdere bouwplannen worden in de toekomst uitgewerkt.’

Europese subsidie

Met 500.000 euro is Con-neX er nog niet. In totaal is er ruim 4,7 miljoen euro aan subsidie nodig om het project rond te krijgen. Rüpp: ‘De provincie Noord-Brabant geeft, samen met een paar andere organisaties, ruim 8 ton. Die subsidie is nog niet definitief, maar de partijen staan er positief tegenover. En binnenkort doen wij een aanvraag voor een Europese subsidie van 2,7 miljoen.’

Deze Europese subsidie komt uit een speciaal potje voor regionale ontwikkeling in Zuid-Nederland. Vóór het nieuwe studiejaar moet bekend zijn of deze subsidie toegewezen is. Rüpp: ‘Het is nu een kwestie van de financiën rondmaken en daarna kunnen we aan de slag met vergunningen en bouwplannen. Het zal nog twee jaar duren voordat het project klaar is, dus Con-neX bestaat op zijn vroegst bij de start van het studiejaar in september 2012.’ [LJ]

Zie ook het Puntdossier over de Lovensdijkstraat voor meer informatie.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?