Terug naar overzicht

Lezing over regels in de publieke ruimte

Verstikking

Pleinen en straten worden volgehangen met camera’s en zoemende mosquito’s, alles voor de veiligheid op straat. Maar wat betekent dit voor de spontaniteit en toegankelijkheid van de publieke ruimte? Worden bepaalde groepen nu niet onbedoeld uitgesloten? Waar gaat regulering over in verstikking? Dit soort vragen komen donderdag in de lezing aan bod.

Boonstra studeerde in 1997 af op Avans in Breda, aan de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming. Hij ging daarna verder aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en studeerde daar in 2004 af op een onderzoek naar ‘Het belang van sociale netwerken bij langdurig armen in Nederland’.

Grootstedelijke vraagstukken

De socioloog doet sindsdien veel onderzoek naar grootstedelijke vraagstukken, tegenwoordig bij het Verwey-Jonker Instituut. In december verscheen het boek Omstreden ruimte, onder redactie van Boonstra en anderen, over regelgeving in de publieke ruimte.

De bijeenkomst van donderdag 20 mei is op Avans in Breda, in zaal HF003 en duurt van 14.40 tot 16.15 uur. De bijeenkomst is voor iedereen vrij toegankelijk. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?